Schoonmaken

Wat is een laboratoriumvaatwasser?

Een laboratoriumvaatwasser of laboratoriumglaswerkreiniger is een laboratoriuminstrument voor het reinigen van laboratoriumglaswerk. Het instrument heeft een andere constructie om laboratoriumglaswerk te kunnen reinigen. Bovendien zijn de mogelijke verontreinigingen in laboratoriumglaswerk zeer divers. Bovendien moet je er rekening mee houden dat sporen van verontreiniging je resultaten in het laboratorium kunnen beïnvloeden. Dit betekent dat laboratorium vaatwassers een zeer geavanceerde reiniging moeten uitvoeren.

Bekijk producten

Meer informatie

 
 

Een huishoudelijke vaatwasser heeft 3 verschillende fases: een voorwas, een reinigingsfase (met alleen alkalisch afwasmiddel) en een laatste spoeling met kraanwater.

Een laboratoriumvaatwasser :

  • gebruikt zowel alkalisch als zuur reinigingsmiddel (neutralisator) tijdens de reinigingsfase.
  • heeft vaak 2 of meer laatste spoelingen. In de eerste laatste spoeling kan tabwater, demiwater of beide worden gebruikt. In de laatste laatste spoeling wordt altijd demiwater/RO-water gebruikt.
  • kan water verhitten tot 90°C. Dit betekent ook dat de waterafvoer thermisch resistent moet zijn.
  • heeft een binnenkant van roestvrij staal type 316 in plaats van 304. Dit type is chemisch resistenter. Dit type is chemisch resistenter.
  • In een laboratoriumafwasmachine kunnen injectiesystemen worden gebruikt die zijn aangepast aan verschillende soorten glaswerk. Deze spuiten het water rechtstreeks in het glaswerk voor een meer geavanceerde reiniging.
Wat is het verschil tussen de Miele PG8583 en PG8593?

Het belangrijkste verschil is de manier waarop glaswerk gedroogd wordt.

Een PG8583 opent automatisch de deur aan het einde van de cyclus wanneer de temperatuur onder de 70°C zakt. Op deze manier droogt het hete glaswerk door al het resterende vocht af te geven aan de omgevingslucht.

Een PG8593 zal actief lucht door een HEPA filter trekken, deze voorverwarmen en de hete lucht actief gebruiken om het laboratoriumglaswerk te drogen. Dit betekent dat de droogtijd korter is. Ook is er minder kans dat er druppels achterblijven in smal glaswerk zoals pipetten.